Jouw woningpresentatie top geregeld met onze handige tips!

Het verkopen van een woning kan een spannende maar ook stressvolle periode zijn. Een belangrijk onderdeel van het verkoopproces is de presentatie van de woning, zowel op foto’s als tijdens bezichtigingen. Goede foto’s en een nette woningpresentatie kunnen potentiële kopers overtuigen om een bezichtiging in te plannen. Graag geven wij je enkele belangrijke tips om jouw woning optimaal te presenteren voor verkoopfoto’s en bezichtigingen.

Jouw woningpresentatie top geregeld met onze handige tips!

Besteed aandacht aan de presentatie van je woning

Het is belangrijk om bij het verkopen van een woning aandacht te besteden aan de presentatie ervan. Zowel voor de verkoopfoto’s als tijdens bezichtigingen kunnen bepaalde elementen het verschil maken en potentiële kopers overtuigen.

Door de buitenkant van de woning netjes en opgeruimd te houden, de ruimtes in huis schoon en representatief te maken en aandacht te besteden aan details zoals verlichting en accessoires, creëer je een aantrekkelijke presentatie die potentiële kopers aanspreekt. Een goede presentatie is immers essentieel om potentiële kopers te verleiden en te overtuigen.

Met de juiste aanpak en aandacht voor detail kun je ervoor zorgen dat je woning er op zijn best uitziet en klaar is om verkocht te worden.

Het begint buitenshuis

Het begint allemaal bij de buitenkant van je woning. Zorg ervoor dat de voor- en achtertuin er netjes en opgeruimd uitzien. Verwijder fietsen, kinderwagens en andere spullen om een goede eerste indruk te maken op potentiële kopers.

Maak een sterke entree met je hal 

De hal is vaak het eerste wat mensen zien wanneer ze binnenkomen. Zorg voor een opgeruimde en representatieve indruk door alle jassen, schoenen en andere spullen weg te halen. Zo maakt jouw entree een sterke eerste indruk.

Een nette woonkamer zonder teveel poespas 

De woonkamer is een belangrijke ruimte in huis. Ruim op en maak ruimte door niet te veel accessoires te gebruiken. Overweeg het overschilderen van gewaagd of gedateerd behang en schuif banken en stoelen iets van de muren af om de ruimte te benadrukken.

Een schone en opgeruimde keuken 

De keuken is vaak een belangrijke beslissingsfactor voor potentiële kopers. Zorg daarom voor een schone en opgeruimde keuken. Sluit alle kastjes en lades, haal de vaatwasser leeg en sluit deze. Ook de oven en magnetron zijn belangrijke factoren die schoon moeten zijn. 

Frisse slaapkamers met een rustige uitstraling 

Maak de bedden op en ruim op in de slaapkamers. Verwijder onnodige spullen en kleding om een rustige uitstraling te creëren. Zet het raam op een kier voor een lekkere frisse ruimte. 

Een blinkend schone badkamer 

Een schone en opgeruimde badkamer is essentieel. Maak de badkamer schoon en leg schone handdoeken klaar voor een frisse uitstraling. Haal accessoires, toiletspullen en dergelijke uit de badkamer zodat de ruimte neutraal oogt. 

Woningfoto’s aantrekkelijk maken voor potentiële kopers

Om woningfoto’s aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers, is het belangrijk om ruimte en lichtinval te benadrukken door vanuit verschillende hoeken te fotograferen en meubels iets van de muren af te schuiven. Opgeruimdheid en netheid spelen een grote rol, dus zorg voor een schone en opgeruimde woning.

Creëer sfeer en uitstraling met warme kleuren en accessoires en zorg voor professionele kwaliteit foto’s. Door deze elementen mee te nemen bij het maken van de woningfoto’s, maak je de woning aantrekkelijk voor potentiële kopers.

Schakel een stylist in voor de woningpresentatie

Vind je het lastig om jouw woning te presenteren, dan is het een goed idee om een stylist in te schakelen. Een stylist kan helpen om de woning op een aantrekkelijke manier te presenteren, wat vaak resulteert in een betere verkoopprijs.

Het loont om te luisteren naar de adviezen van zowel de makelaar als de stylist over hoe de woning het beste ingericht en gepresenteerd kan worden. Op die manier vergroot je niet alleen de kans op een succesvolle verkoop, maar creëer je ook een omgeving waarin potentiële kopers zich direct thuis voelen. 

Jouw woningpresentatie: even alle aandachtspunten op een rij

Hier zijn enkele belangrijke aandachtspunten om jouw woning aantrekkelijk te presenteren aan potentiële kopers: 
 
Ramen laten blinken: Vieze ramen vallen erg op, vooral bij zonlicht tijdens een bezichtiging. Schone ramen maken een goede indruk, lekker even je ramen lappen dus!

Verwijder huisdieren: Sommige mensen zijn allergisch voor huisdieren. Verwijder kattenbakken, hondenmanden en zorg dat de dieren zelf ook weg zijn tijdens bezichtigingen. Hoe lief ze ook zijn, jouw huisdieren zijn helaas niet aangenaam voor iedereen.

Pak geurtjes aan: Sigarettengeur is voor de meeste mensen een grote afknapper. Rook je, zorg dan voor een schone geur met schoonmaakmiddelen om de rooklucht aan te pakken. 

Opruimen en schoonmaken: We kunnen het niet genoeg benadrukken, stofzuig, dweil en maak grondig schoon. Vergeet plekken als de oven, magnetron en het fornuis niet. Een schoon huis maakt een fijne en frisse indruk, en dat wil je! 

Verzorg de buitenkant & tuin: De voortuin is vaak het eerste contact met het huis. Zorg dat deze er netjes en verzorgd uitziet. Mensen rijden vaak eerst even door de straat om een eerste indruk te krijgen. Lekker even tuinieren dus, goed voor jouw gezondheid én de verkoop van je huis. 

Persoonlijke spullen verwijderen: Ruim persoonlijke spullen als foto’s, posters en vakantiespullen op. Laat het huis zo neutraal mogelijk lijken zodat kopers zich er makkelijker een beeld bij kunnen vormen. Voor de badkamer geldt het advies. Zorg voor zo min mogelijk afleiding. Haal shampoos, handdoeken, zeepjes, badjassen, de weegschaal en pantoffels voor de foto’s weg. De ruimte, indeling en het materiaalgebruik moeten het verschil gaan maken.

Knap kleine klusjes op: Loop het huis kritisch na en maak een lijstje van kleine klusjes die je snel en goedkoop kunt opknappen. Pak deze aan voor een optimaal resultaat en bedenk dat ook de juist de kleine dingen die jou niet meer opvallen een potentiële koper niet ontgaan. Wil je de waarde van jouw woning verhogen dan kun je aan deze <LINK> 5 verbouwingen die de waarde van je woning verhogen denken.

Als je deze tips opvolgt, zorg je ervoor dat jouw woning er op zijn best uitziet voor de verkoopfoto’s en bezichtigingen. Een goede presentatie is essentieel om potentiële kopers te verleiden tot een bezichtiging en uiteindelijk een succesvolle verkoop te realiseren.

Denk dus goed na over hoe je je woning presenteert en maak hem aantrekkelijk en uitnodigend voor potentiële kopers. Met een beetje moeite en aandacht voor detail kan je woning zich onderscheiden en de juiste kopers aantrekken.

Ben je van plan je woning te verkopen in de herfst? Ook hier hebben wij tips voor! Lees er meer over in onze blog: Je woning verkopen in de herfst? Met deze 7 tips creëer je de perfecte vibe!

Is jouw woning klaar om gepresenteerd te worden en doe je mee aan de open huizendagen? Dan geven we je graag 5 tips voor een geslaagde open huizendag. Zo kom je weer een stapje dichter bij jouw potentiële koper!

Jouw woning optimaal gepresenteerd? Laat ons je helpen!

Wil je graag nog meer informatie over het presenteren van jouw woning? Bij Zonnenberg Makelaardij kennen we alle kneepjes van het vak en helpen we jou graag verder. Samen zorgen we ervoor dat jouw woningpresentatie top geregeld wordt, zodat je een succesvolle verkoop kunt realiseren. Veel succes met de verkoop van je woning en tot ziens!

Woning verkopen

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.