Zonnenberg Makelaardij

Stille verkoop woning

Er zijn meer woningen op de markt dan je denkt en kunt zien. In de zogenaamde ‘stille verkoop’ zitten woningen van verkopers die graag hun woning willen verkopen, maar dit niet publiekelijk willen doen. Bij een stille verkoop komt de woning bijvoorbeeld niet op Funda, zijn er geen advertenties en staat er ook geen bord in de tuin. De woning wordt alleen zichtbaar gemaakt aan een select gezelschap actieve woningzoekers.

Ga je een woning verkopen of aankopen en wil je de waarde weten? Klik hier voor een Gratis waardebepaling.

Stille verkoop woning

Hoe werkt stille verkoop?

Bij stille verkoop wordt er geen bord in de tuin geplaatst en het huis wordt niet op sites zoals funda geplaatst. Stille verkoop heeft nog meer kenmerken én voordelen:

  • Alleen een specifieke doelgroep wordt op de hoogte gesteld;
  • De woning wordt wel aangemeld in het uitwisselingssysteem van de NVM;
  • Hierdoor zijn makelaars wel op de hoogte van het feit dat je huis in de verkoop staat;
  • Hierdoor wordt het huis doelgericht verkocht;
  • Privacy en discretie zijn gegarandeerd;
  • Geen ongewenste pottenkijkers in je huis;
  • Waarde van het huis wordt niet een ‘publiek geheim’;

Stille verkoop kent voordelen en nadelen. Vooral mensen die gehecht zijn aan hun privacy stellen stille verkoop op prijs. Het brengt ook veiligheidsvoordelen met zich mee. De verkoop via deze methode duurt vaak wel wat langer, geduld is een vereiste. Ook is het mogelijk om je huis eerst in de stille verkoop te zetten en wanneer dit te lang duurt, het huis alsnog op sites zoals funda te plaatsen. Het is niet zo dat als je voor de ene verkooptechniek kiest, je de andere automatisch uitsluit.

Waarom stille verkoop?

Waarom stille verkoop?

De stille verkoop van een woning kan een optie zijn als je binnenkort je huis wil verkopen, maar er niet te veel publiciteit aan wil geven: je hebt bijvoorbeeld nog geen andere woning op het oog, je moet wachten op de oplevering van je nieuwbouwwoning of door omstandigheden wil je er niet teveel ruchtbaarheid aan geven. Het kan ook zo zijn dat de makelaar je adviseert om eerst voor stille verkoop te kiezen en op een later moment pas voor actieve verkoop te gaan.

Hoe vind ik huizen in de stille verkoop?

Anders dan bij actieve verkoop blijft bij stille verkoop promotie via Funda, social media, een tuinbord en een woningbrochure achterwege. Een makelaar neemt je woning op in een portefeuille, waardoor de woning wel gematcht kan worden. Door het grote netwerk en de jarenlange ervaring in de markt is dit een gerichte en actieve vorm van verkopen. Ben je geïnteresseerd in stille verkoop of ben je op zoek naar een woning en kun je jouw droomhuis niet vinden binnen de huidige woningmarkt? Neem dan gerust contact op met één van onze makelaars. We horen graag wat je woonwensen zijn en bespreken dan de mogelijkheden.

Huizen vinden stille verkoop

Hoe kunnen we je helpen?

"*" geeft vereiste velden aan

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.