Zonnenberg Makelaardij

Taxatie Rhenen

Een taxatie in Rhenen gewenst? Een taxatierapport is verplicht bij het afsluiten van een hypotheek voor een nieuwe woning. Echter kan het ook zo zijn dat je een taxatierapport voor jezelf wilt laten opstellen, zodat je weet wat de waarde van je woning is. Misschien ben je van plan je woning onderhands aan je kinderen te verkopen. Wat de reden ook is, je bent op zoek naar een professionele taxateur die een waardeoordeel over jouw woning kan geven. Door een ervaren taxateur in te zetten, weet je straks wat de exacte waarde van je woning is.

Taxatie Rhenen
Onze taxateur Rhenen
Zonnenberg Makelaardij

Onze taxateur

Als je naar een taxateur in de omgeving van Rhenen zoekt, is het goed te weten dat we bij Zonnenberg Makelaardij over onze eigen taxateur beschikken. Wistik Zonnenberg. Zonnenberg is binnen ons kantoor een bevoegd DNV Register Taxateur. Of je nu een taxatie wenst voor een woning, bedrijfsruimte, kantoor of een winkel, u kunt altijd rekenen op een deskundige en objectieve taxatie.

Zonnenberg Makelaardij

Waarvoor is een taxatierapport?

Een taxatierapport kun je voor verschillende zaken gebruiken. Je kunt hierbij denken aan het kopen of verkopen van je huis of de verbouwing van je huidige huis in Rhenen. Het taxatierapport bepaalt wat de uiteindelijke prijs van je huis zal zijn. Echter kan een taxatierapport niet alleen worden gebruikt bij het kopen, verkopen of verbouwen van je woning. Het rapport is ook te gebruiken voor:

 • Successierechten en boedelscheiding
 • Onroerendezaakbelasting
 • WOZ-waarde
 • Inkomsten- en vermogensbelasting
 • Opstalverzekeringen
 • Bepaling van de huurwaarde
 • Hypothecaire leningen of oversluiten daarvan
Waarvoor is een taxatierapport Rhenen
Waarom een taxatierapport opstellen Rhenen
Zonnenberg Makelaardij

Waarom een taxatierapport opstellen?

Niet gevalideerd taxatierapport

Een hypotheekverstrekker kan het in sommige gevallen niet nodig vinden een gevalideerd taxatierapport uit te brengen. Is dit het geval, dan volstaat ook een niet gevalideerd taxatierapport.Een niet gevalideerde taxatie komt in onderstaande gevallen voor:

 • Je wilt alleen de waarde weten van je woning.
 • Je hebt je relatie verbroken en wilt de waarde voor de verdeling vaststellen.
 • Je hebt een taxatierapport nodig voor de verzekering van je woning.
 • De waarde van de woning is te hoog en je leent slechts een klein geldbedrag.
 • Je maakt bezwaar tegen de WOZ-waarde van je woning.

Gevalideerd taxatierapport
Een gevalideerd taxatierapport is alleen nodig bij de aanvraag of oversluiting van de hypotheek. Het gevalideerde taxatierapport dient middels het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) te worden opgesteld. Wil je een gevalideerd taxatierapport, dan brengt dit extra kosten met zich mee Vaak vraag je een gevalideerd taxatierapport aan wanneer je de aanvraag voor een hypotheek voor je woning doet.

Zonnenberg Makelaardij

Taxatie Rhenen

Hoe wordt de waarde bepaald?
De waarde van de woning wordt bepaald via enkele factoren die vooraf vaststaan. Je kunt hierbij denken aan de ligging in Rhenen, het type huis, de grootte, het bouwjaar, de omgeving ,de duurzaamheid en het gebied waarin de woning staat.

Wat kost een taxatierapport?
Wil je weten wat een taxatierapport precies gaat kosten? De prijzen van een taxatierapport verschillen vaak per makelaar of taxateur. Deze prijzen staan niet vast. Meestal wordt er vooraf een bedrag afgesproken. Het minimumtarief is €500,- maar doorgaans kun je uitgaan van een bedrag rond de €700,- à € 800,- voor een professionele taxatie.

Waar zijn de kosten op gebasseerd?
Een taxatierapport opstellen duur doorgaans rond de 5 uur. Ook komen hier andere kosten voor het makelaarsbureau bij kijken, zoals personeelskosten, de kosten van het pand en reiskosten. De kosten van een taxatie kunnen ook om andere redenen oplopen, omdat ook de volgende kosten invloed hebben op de prijs.

 1. De validatiekosten voor het NWWI.
 2. De aanschaf van een verplicht bodemrapport.
 3. De kosten voor de taxatiesoftware.
 4. De btw.

Disclaimer: Een taxatierapport is een momentopname van de woning. De woningmarkt is altijd in beweging, de huizenprijzen stijgen en dalen en zijn conjunctuurgevoelig.

Waar bestaat het taxatierapport uit?

Zonnenberg Makelaardij zorgt ervoor dat jouw taxatie in Rhenen voorspoedig verloopt. Ons taxatierapport is zeer gedetailleerd. Hierin staat onder andere de indeling, de beschrijving van het object, bouw- en installatietechnische informatie, een uitgebreid marktonderzoek van je appartement of woning en meer informatie over de woonomgeving.

Woning taxeren Rhenen

Snel een taxatie in Rhenen laten verrichten? Maak dan nu een afspraak met Zonnenberg Makelaardij, zodat wij spoedig een professionele taxatie van uw woning kunnen uitvoeren. Neem nu contact met ons op door ons contactformulier in te vullen of breng een bezoek aan onze vestiging in Rhenen.

Maak kennis

Ontmoet onze makelaars en maak vrijblijvend kennis met de woningexperts van Zonnenberg Makelaardij. Neem contact op, maak een afspraak en kom langs. Onze makelaars horen graag wat je woonwensen zijn en wat we voor je kunnen betekenen.

Zonnenberg Makelaardij kennismaken
Zonnenberg Makelaardij kennismaken

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.