Zonnenberg Makelaardij

Taxatie Wageningen

Heb je een taxatierapport nodig voor jouw woning in Wageningen? Bijvoorbeeld omdat je een nieuwe hypotheek wil afsluiten, of wellicht omdat de fiscus om een rapport vraagt? Ben je van plan om je woning te gaan verkopen aan een bekende, waardoor een waardebepaling handig is, of ben je gewoon benieuwd naar wat jouw huis waard is? Er kunnen verschillende redenen zijn om een taxatierapport te willen. Het is dan belangrijk dat er een deskundig waardeoordeel komt. Een taxatie via Zonnenberg Makelaardij biedt dan uitkomst.

Taxatie Wageningen
Onze taxateur
Zonnenberg Makelaardij

Onze taxateur

Zoek je naar een taxateur in de omgeving van Wageningen? Bij Zonnenberg Makelaardij werken wij samen met een eigen taxateur: Wistik Zonnenberg. Hij is binnen ons kantoor de bevoegd DNV Register Taxateur en zorgt ervoor dat je een deskundige en objectieve taxatie krijgt. Dit kan voor elk soort pand zijn. Of je nu van een woning, kantoor, bedrijf of winkel de waarde wil weten, bij Zonnenberg kan het.

Zonnenberg Makelaardij

Waar heb ik een taxatierapport voor nodig?

Er zijn verschillende redenen waarom je een taxatierapport nodig hebt. Denk hierbij aan verkoop, aankoop of een verbouwing van je woning in Wageningen. Het taxatierapport speelt een belangrijke rol in het bepalen van de uiteindelijke prijs van de woning. Naast verkoop of aankoop kun je ook om andere redenen een taxatierapport nodig hebben:

 • Hypothecaire leningen of oversluiten daarvan
 • WOZ-waarde
 • Inkomsten- en vermogensbelasting
 • Onroerendezaakbelasting
 • Opstalverzekeringen
 • Successierechten en boedelscheiding
 • Bepaling van de huurwaarde
Taxatierapport Wageningen
Welke taxatierapporten zijn er
Zonnenberg Makelaardij

Welke taxatierapporten zijn er?

Niet gevalideerd taxatierapport

In sommige gevallen vindt de hypotheekverstrekker het niet nodig om een gevalideerd taxatierapport uit te brengen. Als dat gebeurt is het voldoende om een niet-gevalideerd taxatierapport te krijgen. Een niet-gevalideerde taxatie komt in de volgende gevallen voor:

 • In het geval dat de waarde van de woning hoog is en je maar een klein geldbedrag wilt lenen.
 • Wanneer je een taxatierapport nodig hebt om je woning te verzekeren.
 • Indien je in bezwaar gaat tegen de WOZ-waarde van je woning.
 • Als je simpelweg wilt weten hoeveel je woning waard is.
 • Als je in verband met het verbreken van je relatie de waarde wilt vaststellen voor de verdeling.

Wanneer je een hypotheek wilt aanvragen of oversluiten zul je een gevalideerd taxatierapport moeten hebben. De bank zal hierom vragen. Dit taxatierapport moet verlopen via het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut). Een gevalideerd taxatierapport komt met extra kosten, maar is dus wel vereist als je een hypotheek wilt krijgen voor je woning.

Zonnenberg Makelaardij

Taxatie Wageningen

Hoe wordt de waarde bepaald?
Een waardebepaling van een woning kent een aantal standaardelementen. Zo wordt de ligging in Wageningen bekeken, kijkt men naar het type huis, de oppervlakte, de grootte, het bouwjaar en de omgeving, en zijn de duurzaamheid van de woning van belang. Ook kijkt men naar de buurt en haar bewoners.

Wat kost een taxatierapport?
Er is niet één vaste prijs voor een taxatierapport. Er zit dus verschil in. Het is gebruikelijk om vooraf een vast bedrag voor het taxatierapport af te spreken. Het minimumbedrag is €500, maar in de meeste gevallen zal een taxatie tussen de €700 en €800 kosten.

Waar zijn de kosten op gebasseerd?
Het duurt ongeveer 5 uur om een goed taxatierapport op te stellen. De makelaar moet ook bedrijfskosten maken, waaronder reiskosten en personeelskosten. Daarnaast kan het zijn dat de prijs van een taxatierapport wat oploopt, omdat de volgende kosten ook bij de prijs van het rapport zijn inbegrepen:

 1. De validatiekosten voor het NWWI.
 2. De aanschaf van een verplicht bodemrapport.
 3. De kosten voor de taxatiesoftware.
 4. De btw.

Disclaimer: Een taxatierapport is een momentopname van de woning. De woningmarkt is altijd in beweging, de huizenprijzen stijgen en dalen en zijn conjunctuurgevoelig.

Waar bestaat het taxatierapport uit?

Als je bij Zonnenberg Makelaardij een taxatierapport aanvraagt, maken wij een gedetailleerd verslag. Hierin staat een beschrijving van het object, de gebruiksoppervlakte, de indeling van de woning, de woonomgeving, een bouw- en installatietechnisch overzicht en een uitgebreid marktonderzoek van je woning, villa of appartement.

Woning taxeren Wageningen

Alle taxatierapporten van Zonnenberg Makelaardij zijn professioneel, overzichtelijk en duidelijk onderbouwd. Ben je geïnteresseerd in een taxatie van jouw woning in Wageningen of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag met het taxeren van je woning.

Maak kennis

Ontmoet onze makelaars en maak vrijblijvend kennis met de woningexperts van Zonnenberg Makelaardij. Neem contact op, maak een afspraak en kom langs. Onze makelaars horen graag wat je woonwensen zijn en wat we voor je kunnen betekenen.

Zonnenberg Makelaardij kennismaken
Zonnenberg Makelaardij kennismaken

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.