Zonnenberg Makelaardij

Taxatie Ede

Wil je een hypotheek afsluiten voor je nieuwe woning in Ede? Of heb je een taxatierapport nodig voor de fiscus of jezelf? Wil je een woning (onderhands) verkopen aan kinderen of familie óf ben je simpelweg benieuwd naar de waarde van je woning? Wat de reden ook is, het kan zijn dat je op een bepaald moment een deskundig waardeoordeel over je woning nodig hebt. Een taxatie biedt dan uitkomst.

Taxatie Ede
Onze taxateur
Zonnenberg Makelaardij

Onze taxateur

Ben je op zoek naar een taxateur in de omgeving Ede? Bij Zonnenberg Makelaardij hebben wij een eigen taxateur: Wistik Zonnenberg is binnen ons kantoor bevoegd DNV Register Taxateur en staat garant voor een deskundige en objectieve taxatie, of het nu om een woning, kantoor, bedrijf of winkel gaat.

Zonnenberg Makelaardij

Waar heb ik een taxatierapport voor nodig?

Je kunt om diverse redenen een taxatierapport nodig hebben. Dit kan zowel voor de verkoop, aankoop of de verbouwing van je woning in Ede zijn. Een taxatierapport is bepalend voor de uiteindelijke prijs van de woning. Naast de verkoop of aankoop, kan het taxatierapport ook voor andere doeleinden gebruikt worden:

 • Hypothecaire leningen of oversluiten daarvan
 • WOZ-waarde
 • Inkomsten- en vermogensbelasting
 • Onroerendezaakbelasting
 • Opstalverzekeringen
 • Successierechten en boedelscheiding
 • Bepaling van de huurwaarde
Taxatierapport Ede
Welke taxatierapporten zijn er
Zonnenberg Makelaardij

Welke taxatierapporten zijn er?

Niet gevalideerd taxatierapport

Het komt wel eens voor dat de hypotheekverstrekker het niet nodig vindt om een gevalideerd taxatierapport uit te brengen, in dat geval is een ongevalideerd taxatierapport voldoende. Een ongevalideerde taxatie komt in de volgende gevallen voor:

 • Als de waarde van de woning hoog is en je slechts een klein geldbedrag leent.
 • Als je een taxatierapport nodig hebt voor de verzekering van je woning.
 • Als je bezwaar maakt tegen de WOZ-waarde van je woning.
 • Als je gewoon de waarde wil weten van je woning.
 • Als je in verband met het verbreken van je relatie de waarde wil vaststellen voor de verdeling.

Gevalideerd taxatierapport

Een gevalideerd taxatierapport heb je alleen nodig voor het aanvragen of oversluiten van een hypotheek. Het gevalideerd taxatierapport moet verlopen via het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut). Aan een gevalideerd taxatierapport zijn extra kosten verbonden. Een gevalideerde taxatie komt voor wanneer je een hypotheek wil aan vragen voor je woning.

Zonnenberg Makelaardij

Taxatie Ede

Hoe wordt de waarde bepaald?

Tijdens de waardebepaling van een woning worden altijd standaard elementen beoordeeld: de ligging in Ede, het type huis, de oppervlakte, de grootte, het bouwjaar, de omgeving, de duurzaamheid van de woning en of de woning bijvoorbeeld in een vergrijsd gebied staat.

Wat kost een taxatierapport?

De prijzen van een taxatierapport staan niet vast en per taxateur of makelaardij kan dit flink verschillen. Vaak wordt vooraf een vast bedrag afgesproken. Het minimumtarief is €500,- maar over het algemeen kun je uitgaan van een bedrag rond de €700,- à € 800,-.

Waar zijn de kosten op gebasseerd?

Een taxatierapport kost ongeveer 5 uur werk. Daarnaast heeft een makelaarsbureau bedrijfskosten zoals reiskosten, de kosten van het pand en personeelskosten. Bovendien kunnen de kosten van een taxatierapport oplopen, omdat de volgende kosten ook zijn inbegrepen in de prijs:

 1. De validatiekosten voor het NWWI.
 2. De aanschaf van een verplicht bodemrapport.
 3. De kosten voor de taxatiesoftware.
 4. De btw.

Disclaimer: Een taxatierapport is een momentopname van de woning. De woningmarkt is altijd in beweging, de huizenprijzen stijgen en dalen en zijn conjunctuurgevoelig.

Waar bestaat het taxatierapport uit?

Bij Zonnenberg Makelaardij maken wij een gedetailleerd verslag met daarin de beschrijving van het object, het gebruiksoppervlak, de indeling, de woonomgeving, de bouw- en installatietechnisch en een uitgebreid marktonderzoek van je woning of appartement.

Woning taxeren Ede

Bij Zonnenberg Makelaardij ontvang je altijd een professioneel, overzichtelijk en goed onderbouwd taxatierapport. Wil je een woning in Ede laten taxeren of wil je meer informatie? Neem dan nu contact met ons op, we helpen je graag met de taxatie.

Maak kennis

Ontmoet onze makelaars en maak vrijblijvend kennis met de woningexperts van Zonnenberg Makelaardij. Neem contact op, maak een afspraak en kom langs. Onze makelaars horen graag wat je woonwensen zijn en wat we voor je kunnen betekenen.

Zonnenberg Makelaardij kennismaken
Zonnenberg Makelaardij kennismaken

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.