Zonnenberg Makelaardij

Taxatie Veenendaal

Wil je een taxatie in Veenendaal laten verrichten, zodat je een hypotheek kunt afsluiten voor je nieuwe woning? Of heb je een taxatierapport voor jezelf of de fiscus nodig? Ben je van plan je woning onderhands aan je kinderen te verkopen of wil je weten wat je precieze woningwaarde is? Wat de reden ook is, soms kan het zijn dat je een waardeoordeel over je woning wenst. Een taxatie zorgt ervoor dat je straks de precieze waarde van jouw woning weet.

Taxatie Veenendaal
Onze taxateur Veenendaal
Zonnenberg Makelaardij

Onze taxateur

Zoek je een taxateur in de omgeving van Veenendaal? Bij Zonnenberg Makelaardij beschikken wij over onze eigen taxateur. Dit is Wistik Zonnenberg. Binnen ons kantoor is hij een bevoegd DNV Register Taxateur. Onze taxateur staat garant voor een objectieve en deskundige taxatie. Of dit nu gaat om een woning, bedrijf, kantoorruimte of een winkelruimte.

Zonnenberg Makelaardij

Waarvoor kan ik een taxatierapport gebruiken?

Een taxatierapport kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Denk aan de verkoop of aankoop van een woning of de verbouwing van je huidige woning in Veenendaal. Het taxatierapport maakt deel uit van de uiteindelijke prijsbepaling van je woning. Een taxatierapport kan niet alleen gebruikt worden voor jouw verkoop, aankoop of verbouwing, maar ook voor onderstaande doeleinden:

 • Successierechten en boedelscheiding
 • Onroerendezaakbelasting
 • Opstalverzekeringen
 • Bepaling van de huurwaarde
 • Hypothecaire leningen of oversluiten daarvan
 • WOZ-waarde/li>
 • Inkomsten- en vermogensbelasting
Taxatierapport Veenendaal
Welke taxatierapporten zijn er Veenendaal
Zonnenberg Makelaardij

Welke taxatierapporten zijn er?

Niet gevalideerd taxatierapport

Soms vind een hypotheekverstrekker het niet nodig een gevalideerd taxatierapport uit te brengen. Wanneer hier sprake van is, is een ongevalideerde taxatierapport voldoende. Een ongevalideerde taxatie komt voor in onderstaande gevallen:

 • Je wilt alleen de waarde weten van je woning.
 • Je hebt een taxatierapport nodig voor de verzekering van je woning.
 • JDe waarde van de woning is te hoog en je leent slechts een klein geldbedrag.
 • Je maakt bezwaar tegen de WOZ-waarde van je woning
 • Je hebt je relatie verbroken en wilt de waarde voor de verdeling vaststellen.

Gevalideerd taxatierapport
Een gevalideerd taxatierapport is enkel nodig bij het oversluiten of aanvragen van de hypotheek. Het gevalideerde taxatierapport dient te verlopen via het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI). Wil je een gevalideerd taxatierapport, dan zijn hier extra kosten aan verbonden. Een gevalideerd taxatierapport wordt doorgaans aangevraagd wanneer je de aanvraag voor een hypotheek voor je woning doet.

Zonnenberg Makelaardij

Taxatie Veenendaal

Hoe wordt de waarde bepaald?
De waarde van de woning wordt bepaald middels standaard factoren. Denk aan de ligging in Veenendaal, de grootte, het bouwjaar, het type huis, de omgeving ,de duurzaamheid en het gebied waarin de woning zich bevindt.

Wat kost een taxatierapport?
Benieuwd wat de kosten van een taxatierapport zijn? De prijzen van een taxatierapport verschillen doorgaans per taxateur of makelaar. Deze prijzen staan niet vast. Er wordt doorgaans vooraf een bedrag afgesproken. Het minimumtarief is €500,- maar doorgaans kun je uitgaan van een bedrag rond de €700,- à € 800,-.

Waar zijn de kosten op gebasseerd?
Een taxatierapport neemt doorgaans 5 uur werk in beslag. Ook heeft het makelaarsbureau andere kosten, zoals personeelskosten, de kosten van het pand en reiskosten. Ook kunnen de kosten van een taxatierapport oplopen, omdat ook onderstaande kosten de prijs bepalen:

 1. De validatiekosten voor het NWWI.
 2. De aanschaf van een verplicht bodemrapport.
 3. De kosten voor de taxatiesoftware.
 4. De btw.

Disclaimer: Een taxatierapport is een momentopname van de woning. De woningmarkt is altijd in beweging, de huizenprijzen stijgen en dalen en zijn conjunctuurgevoelig.

Waar bestaat het taxatierapport uit?

Bij Zonnenberg Makelaardij ben je altijd verzekerd van een gedetailleerd verslag. Hierin vind je de beschrijving van het object, de indeling, het gebruiksoppervlak, bouw- en installatietechnische informatie, informatie over de woonomgeving en een uitgebreid marktonderzoek van je woning of appartement.

Woning taxeren Ede

Meteen een taxatie in Ede laten uitvoeren? Maak dan direct een afspraak met Zonnenberg Makelaardij voor een overzichtelijke, professionele en goed onderbouwde taxatie. Neem nu contact met ons op. Ook als je nog vragen hebt. Wij zijn je graag van dienst met een professionele taxatie.

Maak kennis

Ontmoet onze makelaars en maak vrijblijvend kennis met de woningexperts van Zonnenberg Makelaardij. Neem contact op, maak een afspraak en kom langs. Onze makelaars horen graag wat je woonwensen zijn en wat we voor je kunnen betekenen.

Zonnenberg Makelaardij kennismaken
Zonnenberg Makelaardij kennismaken

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.