Je woning verkopen in de herfst? Met deze 7 tips creëer je de perfecte vibe!

Je woning verkopen in de herfst, is dat verstandig? Vaak worden de lente en de zomer gezien als het perfecte moment om een woning te verkopen. Maar is dat eigenlijk wel zo? Hoewel het argument zou kunnen zijn dat een goed onderhouden tuin mensen meer geneigd maakt om te kopen, blijkt uit de praktijk dat het aantal verkopen in de herfst zeker niet afneemt, ondanks het minder zonnige weer. Ten opzichte van vorige jaar zijn er zo goed als evenveel woningen verkocht dan in de warme maanden van dit jaar.  Bron: Woningmarkt (cbs.nl)

Om je alvast een beetje voor te bereiden op kletsnatte dagen, de verwarming die weer aanslaat en de berg schoenen en jassen die te pas en te onpas door het huis slingeren, geven we je hieronder 7 tips om het huis gezellig en knus te maken voor de verkoop in de herfst!

Tip 1: Brand gezellig een kaarsje!

Misschien wel de rescue van ieder huishouden om het snel gezellig te maken. In allerlei maten te verkrijgen en vooral ook in geuren. Tip, zet voordat je weg gaat nog even een lekkere geurkaars aan. Winterglow of iets anders kruidigs geeft de perfecte associatie van huislijkheid. Wil je ook een kaarsje laten branden tijdens de bezichtiging? Kijk dan eens naar de kaarsen van Uyuni; prachtige kaarsen met Led-verlichting, net echt!

Tip 2: Koffie met gebak

Naast geurkaarsen is het bakken van een heerlijke appeltaart of cake ook een manier om mensen de huiselijkheid te laten ervaren. En wat is er nou niet lekkerder, dan als je uit de kou komt er een stukje appeltaart of cake voor je klaar staat. Boven de geur van een verse pot koffie gaat er bij de meesten ook niks! Een goeie tip dus bij jouw woning verkopen in de herfst.

Tip 3: Maak gebruik van herfstige woonaccessoires

Mooie kleuren, rijke stoffen, gezellige kussentjes voor de bank, een mooie sprei voor op het bed. De linnenlook, schelpjes etc. kunnen vervangen worden voor warmere winteraccessoires. Kinderen in huis? Een leuke herfstslinger met gezellige hangertjes spreekt voor de verbeelding als er mensen met kinderen komen kijken. Wel opletten dat het geen overvloed wordt, maar een beetje herfst versiering kan geen kwaad.

Tip 4: Seizoensgebonden decoratie, leuk maar overdrijf niet

Halloween wordt in onze regio niet echt gevierd, maar doe je er wel wat aan. Hou het dan tijdens een bezichtiging bij een uitgeholde pompoen, of iets kleins voor het raam. Spoken, spinrag, enge maskers kunnen beter opgeborgen worden, evenals vroegtijdige sinterklaas- en kerstspulletjes. Hoe neutraler, hoe beter voor een bezichtiging van de woning. Een gezellige deurkrans doet het echter altijd goed!

Tip 5: Maak van buiten, binnen!

Misschien wel het meest uitdagende onderwerp, de tuin. Wat doe je met al de blaasjes en die kale takken? Maak van buiten, binnen! Zet een leuk windlicht op de tuintafel. Steek de vuurkorf aan of misschien heb je wel een mooie buiten gashaard. Maak het gewoon net zo gezellig als binnen! In de zomer maken we ook van de tuin een verlengstuk van de woonkamer door de deuren open te zetten, dus waarom ook niet in de herfst? Wel de deuren dichtlaten, want anders hebben we weer een volgende probleem, kou.

Tip 6: Beter te warm, dan te koud!

Bezichtigen in een koud huis, voelt letterlijk en figuurlijk niet warm. Dus zet de verwarming aan. Niet te hoog, maar dat het net behaaglijk is.

Tip 7: Muziek als sfeermaker

Een goede sfeermaker is natuurlijk muziek. Altijd goed, maar stem het genre wel af op het type woning dat je gaat verkopen en de doelgroep. De meeste mensen kunnen een beetje muziek wel waarderen als het maar wel op de achtergrond is.  

Jouw woning verkopen in de herfst? Zonnenberg Makelaardij!

Met deze tips wordt het een klein feestje binnen! En wordt jouw woning verkopen in de herfst hopelijk een piece of cake! Heel veel succes en mocht je hulp nodig hebben bij de verkoop van jouw woning neem dan zeker contact met ons op.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.