5 tips voor een geslaagde open huizendag

De Landelijke Open Huizendag staat weer voor de deur en dat is het ideale moment om je te oriënteren op de woningmarkt. Op deze dag kun je namelijk vrijblijvend en zonder afspraak met de makelaar een kijkje nemen bij de woning die je leuk vindt! Heel fijn dus als je meerdere woningen op het oog hebt of je op een laagdrempelige wijze wilt oriënteren. Deze tips kunnen je misschien helpen om de Landelijke Open Huizendag tot een succesvolle dag te maken!

Tip 1: Maak een lijst met woningen om te bezichtigen

Maak van te voren een lijst met de woningen die je graag wilt bezichtigen tijdens de Open Huizendag en ruimte erbij voor op- en aanmerkingen! Dat is handig, zeker als je meerdere woningen wilt gaan bekijken!

Tip 2: Maak een tijdsplanning voor de Open Huizendag

Maak een tijdsplanning! Zo voorkom je dat je tijd tekort hebt voor je laatste woning op je lijst! Wist je dat het heel normaal is om een tweede bezichtiging in te plannen naar aanleiding van het open huis? Dat raden wij je ook altijd aan!

Tip 3: Ga kijken bij de woning waar je twijfels over hebt

Ga beslist ook kijken bij die ene woning waar je misschien wat twijfels over hebt! Een woning moet je namelijk ‘voelen’. Het gebeurd regelmatig dat potentiële kopers uiteindelijk toch een andere woning kopen, dan waarvoor ze oorspronkelijk een afspraak maakten. 

Tip 4: Maak geen overhaaste beslissingen, overweeg een tweede bezichtiging

Laat je niet opjagen als er ook andere mensen door het huis lopen of als je het enthousiasme van een andere koper opvangt! Neem je tijd en de rust om je vragen beantwoord te krijgen. Een tweede bezichtiging is heel normaal, dus de kans dat die andere kijkers dat ook zullen gaan doen is groot. Wil je meteen een afspraak maken of een direct de makelaar spreken? Onze beide kantoren zijn deze dag open tot 15:00 uur!

Tip 4: Kom op de fiets

Kom als het mogelijk is op de fiets! Zo leer je de wijk en de straat op een andere manier kennen en kom je misschien wel iemand tegen om een praatje mee te maken over de wijk. De fiets nemen met kinderen is zeker een aanrader, want zij hebben andere wensen ten aanzien van hun nieuwe woonomgeving.

Tip 5: Rondleiding door de bewoners zelf

Van 11:00 uur tot 14:00 uur zullen de bewoners je zelf een rondleiding geven en je vragen beantwoorden. Wij wensen je alvast veel succes en kijkplezier! Wie weet vind jij op deze dag wel je droomwoning tijdens de Open Huizendag! Ben je op zoek naar een woning? Neem dan ook zeker even een kijkje in ons woningaanbod.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.