Voordelen aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar, is dat wat voor jou? Veel mensen vinden het prettig om bij het aankopen van een woning een aankoopmakelaar in te schakelen. In deze blog bespreken we drie voordelen van het inschakelen van een aankoopmakelaar!

1. Als eerste op de hoogte van nieuw aanbod

Misschien wel hét grootste voordeel van een aankoopmakelaar is dat makelaars vaak als eerste weten dat een woning op de markt gaat komen. Mocht er een woning voorbijkomen die precies aan jouw wensen voldoet, dan kan jouw aankoopmakelaar je alvast op de hoogte brengen, nog vóórdat het huis daadwerkelijk op de markt komt en de aandacht van andere kopers trekt. Het is dus mogelijk om de deal te sluiten, nog voordat de rest van de markt weet dat een huis beschikbaar komt. Zo heb je meer kans om jouw perfecte woning te vinden én aan te kopen.

2. Je krijgt een eerlijke, objectieve mening

Een aankoopmakelaar kijkt vanuit de zakelijke kant naar een woning of object. Voldoet het echt aan alle eisen? Of moet er eigenlijk nog verder gezocht worden om alles af te vinken? Doordat de makelaar er zelf niet gaat wonen, kan hij veel objectiever redeneren dan jij dat als potentiële koper kunt. Zo weet je zeker dat áls de aankoopmakelaar je iets aanraadt, het ook echt bij jouw wensen past. Hij heeft namelijk geen enkele reden om een woning mooier weer te geven dan deze daadwerkelijk is, aangezien hij jouw belangen – de belangen van de koper(s) – behartigt. Zo bereik je dus het optimale resultaat in de zoektocht naar de ideale woning.

3. Samenwerken met een expert

De aankoopmakelaar is een expert op het gebied van vastgoed en onderhandelingen. Hij weet dus als geen ander wat een object waard is, hoe hij de beste prijs kan realiseren, en wat de beste strategie is tijdens de onderhandelingen. Jij als leek koopt natuurlijk niet dagelijks of wekelijks een huis. De aankoopmakelaar doet dit – in opdracht van zijn klanten – wél wekelijks. Vandaar dat hij de kennis en ervaring heeft die jij als kopende partij simpelweg niet kunt hebben. En die kennis en ervaring kunnen uitstekend van pas komen bij het kopen van een huis.
Een aankoopmakelaar kan dus goed van pas komen bij het aankopen van een woning. Zoek je nog een goede, betrouwbare aankoopmakelaar? Neem dan gerust contact met ons op!

Neem contact op

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.