10 plussen waarom wonen in Veenendaal voor jonge stellen zo aantrekkelijk is?

Wonen in Veenendaal is wonen in een ruim opgezet dorp met stadse faciliteiten! Niet voor niets komen er ieder jaar steeds meer mensen uit andere windstreken richting deze aantrekkelijke middelgrote plaats in de provincie Utrecht. Als makelaars zien wij deze verschuiving dan ook als geen ander. Er komen wekelijks telefoontjes of wij willen helpen bij het aankopen van een woning. Wij zien deze tendens vooral bij gezinnen, maar wij kunnen ook heel goed begrijpen, dat je juist als jong stel hier ook heel goed uit de voeten gaat komen!

Laten we eens kijken

Voor elk wat wils, gaat hier ruimschoots op. Of het nu gaat om winkelen, muziek, sport, natuur of cultuur, Veenendaal heeft het. Zo is winkelen hier top. H&M, Shoeby, Vero Moda, Ziengs, Hema, Schuurman, Shuz, Manfield noem het op en het zit er! Maar er zijn ook zoveel leuke boetiekjes, sieradenwinkels, sportzaken en eettentjes die ervoor zorgen, dat je hier een hele dag kunt winkelen.

Horeca

Veenendaal kent veel toffe horecagelegenheden. Ze bevinden zich verspreid over het dorp, waarvan enkelen rondom het marktplein. Overdekte terrassen die het hele jaar 7 dagen per week open zijn, zorgen ervoor dat het ook doordeweeks in het centrum altijd leuk is om een hapje te eten.

Muziekfestivals

Wie al een beetje bekend is met FUZE hoeven we niet veel te vertellen, maar niet alleen dit jaarlijkse evenement keert telkens terug! Zo vindt ieder jaar het Bockbier festival plaats, Klassiek aan de Grift, Proms Night, de Voute Party en nog veel meer! Eigenlijk wordt iedere gelegenheid wel aangegrepen voor een leuk feestje, dus of het nu Koningsdag of Oud& Nieuw is, er is altijd een hoop te beleven!

Evenementen

Hou je van sport? Dan zit je hier ook goed. Zo vindt volgend jaar alweer de 40ste editie van de jaarlijkse Triathlon plaats en kun je ieder jaar meedoen aan de wielerklassieker Veenendaal-Veenendaal. Zoek je het graag wat hoger op, dan is de motorcrosswedstrijd op Kwintelooijen iets voor jou. Ook worden er diverse hardloopwedstrijden georganiseerd, waar de City Run er wel een hele leuke van is, want deze is in het donker! Verder heb je nog Veenendaal On Ice, de zwem4daagse, polstokhoogspringen in de binnenstad en de avond4daagse die ieder jaar terug komen. Deze laatste is zelfs de grootste van de hele regio!

Reizen

De bereikbaarheid ten opzichte van andere steden is optimaal. Je bent door de 3 stations die Veenendaal kent binnen no-time op je bestemming! Of je nu studeert of werkt. Het openbaar vervoer is goed geregeld. De uitvalswegen trouwens ook, want Veenendaal ligt tussen de A12, A15 en A30! Klein weetje… hartje Utrecht bereik je met de auto binnen 21 minuten en 25 seconden ;).

Studeren

Hoewel Veenendaal geen Hogeschool kent, is alles wel in de directe omgeving. Zo bevindt zich in Ede
de CHE en heb je in Wageningen de Wageningen University. Met beiden een prima bereikbaarheid! Daarnaast zijn grote steden als Arnhem, Nijmegen, Utrecht en Amersfoort natuurlijk ook binnen handbereik!

Sport

Veenendaal ligt aan de voet van de Utrechtse heuvelrug met bossen, wandelpaden, moutainbikeroutes en ruiterpaden. Voor als je van buitensport houdt ‘the place te be’! Ook is er veel water(sport) in de omgeving, dus naast een leuk meer, zandafgraving of het Eiland van Maurik is er ook een groot overdekt zwembad met buitenbad! Veenendaal is een echt sportdorp met een rijk verenigingsleven. Er zijn hier weinig sporten, die je hier niet kan beoefenen.

Cultuur

Als je van theater houdt, interessante lezingen, opleidingen volgen, muziek beoefenen, dan zit je hier ook goed. Theater De Lampegiet heeft ieder seizoen weer een leuk, uitgebreid programma en ook bij de Cultuur Fabriek kun je je naar hartenlust uitleven. Er is ook een bioscoop!

Werkgelegenheid

Last but not least Veenendaal kent een grote werkgelegenheid. De regio wordt ook wel Food Valley genoemd en dat is niet voor niets. Je vindt hier veel bedrijven die opereren binnen de voedingsmiddelenindustrie. Daarnaast is de centrale ligging in het land aantrekkelijk voor bedrijven om zich juist hier te vestigen.

Genoeg plussen om op te noemen, waarom je hier dus eigenlijk helemaal niet zo verkeerd zit! Heb je hier een leuke woning gezien? Wij weten zeker dat je, je hier zo thuis gaat voelen!

Ons woningaanbod

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.