Hoeveel is mijn huis waard?

Je eigen woning verkopen kan best ingewikkeld zijn. Hoe pak je dat aan? Wat is de échte waarde van het huis? Zijn er manieren om de waarde nog te verhogen? In deze blog geven wij het antwoord op jouw vragen.

Waardebepaling

Voor een waardebepaling kun je natuurlijk de bekende verkoopsites afstruinen en zoeken naar vergelijkbare woningen. Op die manier kun je er achter komen hoeveel jouw huis waard is. Een andere optie is om een taxatie uit te laten voeren. Dan komt er een taxateur met verstand van vastgoed, die aan de hand van allerlei punten bepaalt wat de woning waard moet zijn. De laatste optie is om een verkoopmakelaar in te schakelen. De makelaar heeft kennis van de markt, kent het aanbod en kan daardoor jouw huis goed vergelijken met het overige aanbod. Daardoor is het mogelijk om een accurate inschatting te maken van de huidige waarde van je huis.

De waarde van je huis verhogen

Er zijn een aantal manieren om de, door een taxateur of makelaar, vastgestelde waarde te verhogen. Ten eerste is het een idee om de oppervlakte van het huis te vergroten. Een aanbouw of uitbouw zorgt voor meer ruimte in het huis, waardoor het voor meer geld kan worden verkocht. Er wordt immers een prijs per vierkante meter bepaald en met meer vierkante meters is het uiteindelijke bedrag dus hoger. Ook het huis duurzaam maken kan waarde verhogend werken. Verduurzaming bespaart energie, waardoor de woning aantrekkelijker wordt voor potentiële kopers. Verduurzaming is vaak prijzig, waardoor woningen die hierover beschikken voor een hogere prijs worden verkocht. Als laatste is het wegwerken van achterstallig onderhoud een goede manier om de waarde van een woning te verhogen. Een huis zonder gebreken is niet alleen meer waard op de woningmarkt, maar verkoopt ook sneller omdat potentiële kopers dan een perfect huis kopen.

Tot slot

Er zijn dus verschillende manieren om te bepalen hoeveel een huis waard is én om deze waarde wat te verhogen. Wil je jouw huis verkopen maar weet je nog niet zeker wat de waarde is? Neem dan contact met ons op. Onze bekwame makelaars helpen je graag verder.

Neem contact op

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.