Naar je droomwoning in 7 stappen

Het zal je vast niet in de koude kleren gaan zitten. Een woning vinden in een markt waar de woningen als broodjes over de toonbank vliegen, haalt onmiddellijk de sjeu uit je zoektocht. Jammer natuurlijk, want eigenlijk is de zoektocht, het fantaseren over de inrichting en de vreugde om iets te kunnen kopen juíst wat het koopproces zo leuk maakt! Aangezien de wil om te verhuizen natuurlijk wel blijft bestaan, geven we je 7 tips om zo hopelijk toch snel aan je droomwoning te komen!

Naar je droomwoning in 7 stappen.jpg

Tip 1. Kijk verder dan die ene plaats of plek

Is het écht belangrijk om in die ene wijk te wonen of is 15 minuten rijden met de auto ook goed? Vergroot je zoekgebied! Natuurlijk hoef je niet te kijken naar een woning in Limburg als je in provincie Utrecht wilt blijven, maar neem eens een straal van 10 km aan rondom de plaats waar je wilt wonen. Je zult zien dat er nog genoeg leuke plekken zijn om te ontdekken! Maak eens een rondje op je vrije dag. Een leuke bijkomstigheid, het zal je verbazen, is dat je in sommige dorpen meer ruimte in en om het huis zal krijgen voor hetzelfde geld!

Tip 2. Stel je eisenpakket bij voor je droomwoning

Een sfeervolle jaren ‘30 woning, een ruime 2-onder-1 kap, vrijstaand met eigen oprit. Natuurlijk heeft het type huis met je budget te maken, maar tegenwoordig gaat een 2-onder-1 kapwoning voor bijna net zoveel weg als een vrijstaande woning. Zoek het meer in de mogelijkheden van een woning. Wil je liever meer grond, stel dan je vierkante meters qua woonoppervlakte bij. Er valt misschien wel wat bij te bouwen. Laat je niet teveel afschikken door achterstallig onderhoud of een interieur dat je smaak niet is. Probeer er doorheen te kijken en vraag een aankoopmakelaar of een andere expert om je in dit proces te begeleiden. Ieder zijn vak zullen we maar zeggen!

Tip 3. Schrijf je in als woningzoekende

Doe dat bij diverse makelaars in je zoekomgeving (zoals die straal van 10 km), zodat je altijd het eerste aanbod op de mail krijgt. Veel makelaars stellen namelijk eerst hun directe zoekers op de hoogte, voordat de woning verder aangemeld wordt.

Tip 4. Maak jezelf volger van alle social media kanalen van de makelaars

De meeste makelaars werken met Instagram, Facebook en LinkedIn en posten hun nieuwste aanbod voorruit! Liken vergroot de kans, dat Facebook en Instagram je alle posts zal tonen. Klinkt een beetje gek, maar dat heeft alles te maken met het algoritme waar social media mee werkt.

Tip 5. Houd de pagina Stille Verkoop in de gaten op de website van de makelaars

Niet alle woningen zullen erop staan, dit is namelijk afhankelijk van de voorkeur van de verkoper of keuze van de makelaar. Dus af en toe direct telefonisch contact is ook een goede tip!

Tip 6. Doe je best om te sparen

De prijzen stijgen enorm en naar verwachting zal die tendens nog even doorgaan. Feit blijft, dat je budget ergens een keer ophoudt. Probeer daarom ondertussen te sparen. Hoe meer eigen geld je kunt inleggen, des te meer je dat ten goede komt.

Tip 7. Scherp blijven in de vakantieperiode

De vakantieperiode, met name in de zomer, is per uitstek een moment waarin veel verkopers wachten met hun woningen online te zetten. Meestal wordt er in deze tijd wel hard gewerkt aan foto’s en teksten, zodat de woning direct online kan als de meeste mensen terug zijn van vakantie. Zaak dus om de weken erna de socials en websites van de makelaars goed in de gaten te houden. De meeste makelaars posten nieuw aanbod altijd eerst onder hun volgers voordat het op Funda zichtbaar wordt.

Droomwoning en Funda?

Waar is Funda in dit verhaal hoor ik je zeggen? Funda is een tool die makelaars gebruiken om woningen landelijk zichtbaar te maken op brede schaal. Het is allang niet meer het enige middel dat door makelaars wordt ingezet. De kans dat je naast het net vist als je alleen wacht op Funda is te groot!

Hopelijk helpen deze tips je in de zoektocht. Wij wensen je veel succes en wie weet vind je snel je droomwoning!

Logo funda
Logo register taxateur
Logo VBO
Logo NWWI
Logo SCVM
Logo Woondossier

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.