Een opgeruimd huis, een opgeruimd hoofd

5 tips voor een grote lenteschoonmaak!

Ben jij ook zo dol op de lente? Hoe de natuur langzaam weer ontwaakt uit een diepe winterslaap? Hoe je ’s ochtends weer wakker wordt van zonlicht dat door de gordijnen komt en vogels die fluiten? Ik kan in ieder geval niet wachten tot het altijd weer zo ver is! Mijn tuin oogt inmiddels alweer wat gezelliger met leuke plantjes en schone tegels, maar in huis mag er natuurlijk ookwel het één en ander gebeuren.

Hieronder mijn 5 tips voor een grote lenteschoonmaak!

  1. Begin met opruimen, voordat je begint met schoonmaken. Breng spullen naar de juiste plek en haal vuilniszakken tevoorschijn voor alles wat weg kan. Oude kranten, tijdschriften en andere afvalproducten bedenk je even of het noodzakelijk is om het echt te bewaren of niet. Ook zo één…winterknutselwerkjes van de kinderen op het prikbord. Die kerstboom met opgeplakte watten mag nu wel weg of in een map, want er komen in de lente weer veel gezellige kunstwerken aan!

Tip: Koop per kind en schooljaar een kartonnen A4 doos met deksel en laat deze door je kind versieren. Als de doos vol is, dan is hij vol! Alleen de leukste werkjes kunnen zo bewaard worden en je beschermt jezelf tegen die stapeltjes weggestopte tekeningen onderin de kast. :.)

  1. Schone ramen; bij de eerste zonnestralen wil je natuurlijk wel naar buiten kunnen kijken. Die voetbal tegen de kozijnen aan laat ook z’n sporen na, dus vergeet die ook niet. In de winter oogt alles grijs, maar richting het voorjaar wil je dat wit, gewoon wit is en zwart weer glanst.
  2. Maak alle meubels schoon; de lente is het ideale moment om alle meubels een flinke schoonmaakbeurt te geven. Verwijder stof en vuil en pak een keer goed die vlekken aan.
  3. Ook af en toe écht nodig is om je vloer, voegen of tapijt grondig te reinigen. Ik gebruik zelf hiervoor graag de stoomreiniger, een tandenbostel voor de voegen en mijn favoriete schoonmaakmiddelen. Maar mijn wollen vloerkleed gaat voor het eerst nu naar een speciaal reinigingsbedrijf. Heb er goede resultaten over gehoord, dus ik ben benieuwd!
  4. Maak keukenapparatuur en -kasten schoon. Neem ook even de tijd om te kijken of je die 30 plasticbakjes en 10 drinkflessen echt allemaal nodig hebt gehad en of alles nog compleet, heel of aan vervanging toe is.

Een opgeruimd huis, draagt bij aan een opgeruimd hoofd. Dus, maak van de ‘lenteschoonmaak’ echt even jouw moment. Als je klaar bent mag je jezelf trakteren op iets nieuws! Mijn favoriet zijn geurstokjes, maar een gezellig nieuw kussentje voor de bank of een vrolijke kleur kaarsen doen het ook altijd goed in je ‘nieuwe’ huis!

Veel succes en ik hoop dat er met deze tips weer frisse energie je huis inkomt, zodat je met een opgeruimd gevoel kan beginnen aan het heerlijke lenteseizoen!

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.