7 Tips voor een onbezorgd vakantiegevoel

De vakantieperiode is begonnen! Voor de meeste mensen een heerlijke tijd van ontspanning en rust. Maar het is ook een tijd waarin inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat veel mensen hun woning verlaten. Het is dan ook belangrijk om de juiste maatregelen te nemen om inbraken te voorkomen. In deze blog delen we een aantal anti-inbraaktips om je woning veilig achter te laten tijdens je vakantie.

  1. Laat je woning bewoond lijken

Inbrekers zoeken naar tekenen dat een woning onbewoond is. Zorg er daarom voor dat je woning bewoond lijkt. Dit kan je doen door bijvoorbeeld je buren te vragen de post uit je brievenbus te halen, de vuilnisbak aan de straat te zetten en af en toe de gordijnen te openen en sluiten.

  1. Zet verlichting op een tijdschakelaar

Een donkere woning kan een teken zijn dat er niemand thuis is. Zet daarom verlichting op een tijdschakelaar. Hierdoor gaat de verlichting automatisch aan op wisselende tijdstippen, waardoor het lijkt alsof er mensen aanwezig zijn.

  1. Informeer je buren en/of familie

Het is verstandig om je buren en/of familie te informeren over je vakantieplannen. Zij kunnen een oogje in het zeil houden en ingrijpen als er verdachte situaties voordoen. Geef hen ook de contactgegevens van de persoon die tijdens je afwezigheid op je woning past.

  1. Beveilig je woning goed

Zorg ervoor dat je woning goed beveiligd is. Dit kan onder andere door het plaatsen van stevige sloten op ramen en deuren, het aanbrengen van extra beveiliging zoals een alarmsysteem of camerabewaking. Inbrekers willen zo min mogelijk tijd besteden aan een inbraak, dus hoe beter je woning beveiligd is, hoe minder aantrekkelijk deze is voor hen. Zorg er ook voor dat er geen toegangspunten zijn waar inbrekers gebruik van kunnen maken, zoals losse tuinmeubelen die ze als opstapje kunnen gebruiken.

  1. Berg waardevolle spullen goed op

Zorg ervoor dat waardevolle spullen, zoals sieraden, laptops en contant geld, niet zichtbaar zijn van buitenaf. Berg ze op in een kluis of verstop ze op een veilige plek in je woning.

  1. Pas op met social media

Wees voorzichtig met het delen van vakantiefoto’s en -berichten op social media. Inbrekers kunnen dit als een teken zien dat je woning onbewoond is. Wacht dus met het delen van je vakantiekiekjes tot je weer thuis bent. Nog een tip, waar je vaak niet bij stil staat, is het inchecken bij de locatie waar je verblijft. Veel mensen gebruiken deze functie om te laten zien aan hun volgers waar ze op dat moment zijn, wat voor inbrekers weer dé uitgelezen kans is om toe te slaan.

  1. Schakel een alarmsysteem in

Het installeren van een alarmsysteem kan een effectieve manier zijn om inbraken te voorkomen. Kies voor een systeem dat aangesloten is op een meldkamer, zodat er direct actie ondernomen kan worden bij een alarm.

Met deze anti-inbraaktips kun je met een gerust hart op vakantie gaan, wetende dat je woning goed beveiligd is. Wij wensen je alvast een fijne vakantie toe!

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.